Taky nemůžete odolat každoročně vánočním dobrotám, které jsou na stole? Sladké cukroví, vinné klobásky, chlebíčky, pečené husy a tak dále a dále? Já také neodolám, ale vím kdy v nejlepším skončit a mému tělu zase dopřát odpočinek a trochu se očistit.
Mám tu pro Vás chutný, ale zdraví recept. Jeho hlavní složkou bude chřest. Tady je o něm stručné info a pak už se můžete dát do vaření :o)
Chřest - je potravina povahy chladné. Chuť má hořkou a sladkou. Chřest má vlastnosti a účinky jako například čištění horka v těle, zvlhčování suchosti, čistí plíce, pomáha proti kašli anebo například proti zácpě. Rýže má chuť sladkou a povahu také neutrální. Pozitivních účinků rýže je mnoho – posiluje slezinu, žaludek, působí protiprůjmově a má mnoho dalších pozitivních účinků.
Příprava:
Dejte chřest vařit po dobu 20 minut se solí a s olivovým olejem. Zároveň s tím připravte rýži. Na oleji poduste pórek – na drobno nakrájený.
Do toho přidejte několik šalvějových listů a mrkev (ostrouhanou nahrubo). Restujte po dobu 5 minut a poté přidejte opranou rýži. Zamíchejte a podlijte vývarem. Na mírném plameni a pod
pokličkou vařte po dobu cca 15 minut a dalších 10 minu nechte dojít. Omáčku připravíte následovně: 10 mandlí a 5 černých oliv najemnou pokrájejte a povařte s troškou vody. Poté
přidejte šálek vody, ve které jste vařili cibuli s novým kořením a bobkovým listem. Pro zahuštění přidejte zakysanou smetanu nebo jíšku a vše ochutíte citronovou šťávou.
Dobrou chuť!
I dobré jídlo může být zdravé!
[ registrace ]
4485 modelek a 1147 modelů, 2013 fotografů, 68 kadeřníků, 301 vizážistů, 110 návrhářů, 436 agentur, 223 fotoreportů, 62127 fotografií v 11108 galeriích